Terug op honk; House of Orange at Watersong Resort


Wij hebben op 85 meter onder zeeniveau en 3500 boven zeeniveau gezeten, in zoutvlaktes, woestijnen, bergen, moerassen, stranden, bossen en veel meer. meer dan 3500 km gereden en heel veel gezien en ervan genoten.  Maar nu heerlijk om weer terug te zijn in House of Orange. Nu relaxen en ook sporten om de zit kilootjes weg te trainen. Vandaag begonnen met 20 baantjes zwemmen. Elke dag dus wat doen. Wordt wel in de gym, want het is heet hier. Vandaag is het  Memorial Day, dus de kortingen vliegen je weer om de oren. Gaan denk ik vanmiddag  naar Premium Outlet. Het is so-wie-so veel voordeliger in Florida t.o.v. Californië. De benzine alleen al is 2 dollar per gallon (4 liter) goedkoper hier.

TIPS
Zoals aangekondigd hier wat dingen die wij onderweg hebben opgepikt en waarmee anderen hun voordeel kunnen doen.
BELLEN
Je kunt gratis bellen met Google Hangouts. Installeer de app op je telefoon/tablet en/of voeg de Hangouts extensie toe aan de Chrome browser. Door een +1 toe te voegen aan het telefoonummer kun je gratis bellen als je online bent.  Verder hebben veel bedrijven een 800 nummer een kun je ze gratis bellen vanaf je hotelkamer telefoon.

HOTELS
De tijd van boeken via OTA's (Online Travel Agents) zoals booking.com, hotwire, tripadvisor, airbnb, homeaway en vrbo, zijn voor wat ons betreft wel over. De hotellerie is het goed zat dat deze jongens een steeds groter deel van de koek krijgen. De Marriott Hotelketen is al een AirBnB tegenhanger gestart.  Daarom #lookbutdontbook. Ga naar het gebied waar je heen wilt op google maps, zoek daar naar hotels. Er verschijnt een aantal OTA's en hun prijzen, maar ook het hotel zelf kun je er vinden. Bel direct met het hotel en vraag of er beschikbaarheid is en wat het kost. Vraag vervolgens of zij een senior rate (>60) hebben of anders AAA rate (American Automobile Association) Bij aankomst vragen zij nooit naar bewijzen, een als dat toch het geval is laat dan de achterkant van een ANWB kaart zien. Daar staat een kleine logootje 'show your card' om aan te tonen dat ANWB met AAA samenwerkt. Verder interessant om te kijken  of er in de buurt van je bestemming een hotel is die door indianen gerunt wordt (let op die heten Native Americans!) Doordat er een casino bijzit waar de omzet vandaan komt, en omdat zij geen of heel weinig belasting rekenen, krijg je super de luxe kamers en prachtige faciliteiten voor rond de 100 US$. Dit waren echt de meest luxe hotels die wij op onze trip bezochten. Wij zaten in Black Oak in Tuolumne voor onze trip naar Yosemite Park en in Chumash in Santa Ynez voor onze trip naar Solvang. En als je het leuk vindt kun je ook een gokje wagen. Hier kregen wij in beide gevallen de AAA korting. HIER overzicht van alle Native American run hotels.

AUTOHUUR
De pond sterling staat historisch laag. Toch hebben de aanbieders in de UK (tot nu toe) hun prijzen niet veranderd. Kijk naar Alamo Brits HIER om de prijzen te zien.
Verder kregen wij in LA en in Orlando bij Alamo de keuze uit veel grotere klasse auto's, dus als je een Economy Size boekt, heb je de kans dat er in dat vak op het vliegveld bv. SUV's tussen staan.

En dan natuurlijk de beste plek om vakantie te vieren in Florida; House of Orange HIER te boeken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sutter Creek naar Yosemite en daarna naar ons hotel Black Oak.

LA verkennen

Van Mammoth naar Yosemite via Sutter Creek